Shubhayan Mukherjee

Biography in Greek

Γεννημένος στην Κολκάτα της Ινδίας, ο Shubhayan Mukherjee έχει διανύσει μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική και προσωπική πορεία. Δουλεύει ως παραγωγός και προωθεί την δημοφιλή και παραδοσιακή Ινδική μουσική. Η επιθυμία του είναι να προωθήσει την Ινδική μουσική και κουλτούρα στην Αμερική και την Ευρώπη.

Μέσω της εταιρείας του, Shubhayan Entertainment, κυκλοφόρησε αρκετούς μουσικούς δίσκους και έχει με αυτοπεποίθηση τον στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής Ινδικής μουσικής.

Η μητέρα του, Rajasree Mukherjee, εκπαιδευμένη στην κλασική μουσική, του έχει μάθει την αγάπη του για την μουσική. Είναι ταλαντούχα ερμηνεύτρια, μουσική θεραπεύτρια καθώς και δασκάλα μουσικής.

Η ίδια ενέπνευσε τον Shubhayan να προσπαθήσει και να προωθήσει την μουσική των νέων Ινδών ερμηνευτών που διαφορετικά δε θα είχαν την ευκαιρία η μουσική τους να ακουστεί.

Μέσω ειδικά σχεδιασμένων ιστοσελίδων, συγκαταλεγόμενων και της αδερφής του Shromona Mukherjee, τραγουδίστρια και αυτή, ζήτησε να προωθήσει την μουσική νεαρών ταλαντούχων Ινδών και Αφρικανών ερμηνευτών. Ενθαρρύνει νεαρούς ερμηνευτές που θέλουν η μουσική τους να ακουστεί σ’ όλο τον κόσμο, να ανεβάσουν τα τραγούδια τους σε ιστοσελίδες τα οποία προωθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει. Όταν οι ερμηνευτές εκτίθενται και αναγνωρίζονται παγκοσμίως είναι σε καλύτερη θέση να προωθήσουν την μουσική στην πατρίδα τους και στο εξωτερικό.

Ο Shubhayan Mukherjee ασχολείται πολύ και με τεχνικά θέματα. Ο ίδιος έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα του Ma Sharda School of Music, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, ιδρύτρια του οποίου είναι η μητέρα του. Ο Shubhayan ξεκίνησε τον σχεδιασμό ιστοσελίδων κυρίως με το να σχεδιάζει ιστοσελίδες για προεκλογικές καμπάνιες πολιτικών συμπεριλαμβανομένων μελών του κοινοβουλίου των Ηνωμένων πολιτειών και κογκρέσων. Οι γνώσεις του στον σχεδιασμό ιστοσελίδων, μηχανών εύρεσης και η διαφήμιση δεν αναπτύχθηκαν σε σχέση με την αγάπη του για την μουσική αλλά σίγουρα αποδείχτηκαν μεγάλο απόκτημα για την παραγωγή και προώθηση μουσικής που ασχολείται.

Δεν δημιουργεί έκπληξη ότι ο Shubhayan ακολούθησε την πορεία προώθησης της Ινδικής μουσικής. Ένας από τους θείους του είναι ο Bappi Lahiri, διεθνούς φήμης μουσικός σκηνοθέτης και ερμηνευτής. Επίσης η μητέρα του, Rajasree Mukherjee, είναι πρωτοπόρα μουσική θεραπεύτρια και δασκάλα Ινδικής παραδοσιακής μουσικής. Πήρε την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Rabindra Sangeet της Ινδίας, στην τελετή εξέτασης που διαμορφώθηκε από τον Prayag Sangeet Samiti, Allahabad. Το 1975 περιόδευσε και ερμήνευσε στις Η.Π.Α. και στον Καναδά με την Suchitra Mitra. Αργότερα αποφοίτησε ολοκληρώνοντας το δεύτερο πτυχίο της για την Ινδική μουσική εξασφαλίζοντας το πτυχίο από την Pracheen Kala Kendra, Chandigarh. Μια ταλαντούχα τραγουδίστρια με μελωδική φωνή που απέδειξε πόσο δημοφιλής ερμηνεύτρια είναι. Οι αμέτρητες συναυλίες στην Κένυα, Τανζανία, Ινδία, Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν ανάρπαστες. Επίσης εκτός από δημοφιλής ερμηνεύτρια είναι και καθηγήτρια Ινδικής μουσικής στην Ανατολική Αφρική. Έχει γράψει στίχους για πάνω από εκατόν είκοσι τραγούδια συμπεριλαμβανομένων και ταινιών. Επίσης ηχογράφησε για μεγάλους μαγνητικής εγγραφής καλλιτέχνες όπως η Alka Yagnik, Kavita Krishnamurthy, Anuradha Paudwal, Abhijit, Vinod Rathod, Mohamed Aziz and Shailendra Singh, κλπ. Ως έμπειρη μουσική θεραπεύτρια έχει χρησιμοποιήσει Κλασική Ινδική μουσική σε θεραπείες διαλογισμού. Έχει δημιουργήσει διάφορα εργαστήρια μουσικής για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Η Rajasree Mukherjee δημιούγησε την Ma Sharda School of Music στο Nairobi της Κένυας όπου εκπαίδευσε πολλούς νέους καλλιτέχνες και προώθησε διάφορους τραγουδιστές διεθνούς φήμης. Σήμερα έχει πάνω από πεντακόσιους φοιτητές που ζουν στην Αυστραλία, Ινδία, Τανζανία, Κένυα, Μεγάλη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Βραβεύτηκε τρείς φορές με το βραβείο της κυβέρνησης της Ινδίας για την προώθηση της Ινδικής κουλτούρας στο εξωτερικό. Τον Φεβρουάριο του 2002 παρέλαβε βραβείο για την σημαντική συνεισφοράς της από την Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας. Το βραβείο παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Κένυας καθηγητής George Saitoti. Η κυρία Mukherjee έχει συνθέσει ένα κομμάτι προς τιμή του Προέδρου της Ινδίας Δρ. A.P.J. Abdul Kalam, που το τραγούδησε στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου στο Daressalaam κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου στην Τανζανία τον Σεπτέμβρη του 2004.

Όταν ο Shubhayan Mukherjee ήταν εννιά η οικογένεια του μετακόμισε από την Ινδία στην Κένυα. Ο Shubhayan πέρασε την σχολική του ηλικία στο όμορφο τόπο της Ανατολικής Αφρικανικής Ηπείρου και παρακολούθησε Αγγλόφωνο σχολείο. Κατά την διάρκεια της παιδικής του ηλικίας είχε την ευκαιρία να εκτεθεί σε διάφορα είδη μουσικής συμπεριλαμβανομένης και την παραδοσιακή Κενυάτικη μουσική. Η μητέρα του δίδασκε μουσική και μαζί με την αδερφή του Shromona, συμμετείχαν σε πολλά ρεσιτάλ, ερμηνείες χορού και ηθοποιίας.

Ο Shubhayan πρώτα φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Κένυας αλλά του δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσει τις σπουδές του στα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά στην Αμερική στο United States International University. Επίσης παρέλαβε το μεταπτυχιακό του στα Οικονομικά από το San Diego State University. Με την διορατικότητα επιχειρήσεων, στην ηλικία των δέκα οχτώ, λανσάρισε την δική του ιστοσελίδα αναπτυξιακών επιχειρήσεων. Είχε την ευκαιρία να δουλέψει στην ανάπτυξη εκστρατειών, μη κερδοσκοπικών και ψυχαγωγικών ιστοσελίδων. Αφότου χρησιμοποίησε την επιδεξιότητα του στις επιχειρήσεις, επέστρεψε στην οικογενειακή αγάπη, την μουσική. Τώρα είναι αφοσιωμένος στην προώθηση Ινδικής μουσικής κουλτούρας μέσω της μουσικής και της προώθησης νέων μουσικών ταλέντων.

Με την βοήθεια των γνωριμιών του στον κύκλο της μουσικής και των επιχειρήσεων, ο Shubhayan γίνεται ηγετικός οργανωτής προώθησης νέων ταλέντων. Το επιχειρησιακό μοντέλο που χρησιμοποιεί είναι απλό. Ενθαρρύνει νέα ταλέντα της Ινδίας και της Αφρικής να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω της ιστοσελίδας του για να προωθήσει την μουσική αυτών των πολλά υποσχόμενων καλλιτεχνών. Εφόσον η μουσική γίνει δημοφιλής μέσω της ιστοσελίδας, τότε οι καλλιτέχνες πληρώνονται κερδίζοντας παράλληλα δωρεάν διαφήμιση. Νέοι καλλιτέχνες εκτοξεύουν τις καριέρες τους αφού έχουν εκτεθεί στην πατρίδα τους αλλά και στο εξωτερικό. Ο Shubhayan ελπίζει ότι με αυτή την τακτική θα μπορέσει να βοηθήσει πολλούς νέους καλλιτέχνες.